Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apoc9

6. 3. 2008 23:39
Skvělé

Nejlepší (nejinteligentnější) článek o víře, který se dá na tomhle serveru najít. R^R^R^

0 0
možnosti

freya

28. 12. 2007 0:08
Článek je zavádějící

Autor tohoto článku ze začátku svého textu říká: "Tak třeba toto...", ale jeho třeba se proměnilo ve věc, o které píše téměř jako o JEDINÉ MOŽNOSTI, jak můžou být fungovat  Bůh a věda vedle sebe. To by mohlo být dost zavádějící.

Na každém kurzu religionistiky vám řeknou, že stvoření světa podle bible je jenom OBRAZ, opakuji pouze OBRAZ reality a primárně jde o sdělení té myšlenky, že Bůh stvořil celý svět. Pokud nějací starověcí koumáci brali básnicky napsanou Genesis moc vědecky, pak vypočítali šest tisíc let. Ale co je nám po tom?

 Nejde o počet roků, ale význam toho textu pro nás. Autor článku zde spekuluje o možnosti, že by Bůh stvořil Zemi před šesti tisíci lety "starou", ale já se ptám, proč bere bibli exaktně??? Je to náboženský text, nikoli vědecký. Není třeba si myslet,že jde o dějepis.  

Bůh mohl stvořit svět docela klidně při velkém třesku, když vesmíru dal zákony a pak dále tvoření ovlivňoval nebo neovlivňoval. Nebo jinak. Teorií může být tolik, kolik je na světě lidí. 

0 0
možnosti

pavel

28. 12. 2007 0:43
Re: Článek je zavádějící

Možná si nejdříve přečtěte diskusi - celou. Já vím, je trochu stará a dost dlouhá, ale většina věcí, které zde uvádíte, se v ní řešila. Neříkám, že vyřešila :-)

0 0
možnosti

Bayle

22. 12. 2007 16:54
+

Vemme si příklad z amerických ateistýů, jejichž cílem není nic menšího než zničit náboženství, to je tolerance, které věřící nikdy schopni nebudou!!!

0 0
možnosti

Bayle

22. 12. 2007 16:52
Nemožné-nepřípustné

Cože nějaký vědec věří v Boha? Pokud ano jistě je to hloupý fanatik jako třeba Einstein!!! Vždyť jen vědec ateista je nejvýše objektivní a nefanatický, s podobnými velikány se člověk mohl potkávat ve vědecko-materiallisticko-ateistických ústavech. Škoda, že je nový pseudodemokraticko tmářský režim zrušil, neví o jakou osvětu přišel. Vždy't našim dětem mohl být neustále do hlav vtloukán jediný pravdivý názor-ateismus a nyní se setkáme na školách i s myšlenkou možnosti, že něco jako Bůh existuje. Fuj tedy římám já. Kam jsme to my pokrokový národ dospěli!!!

0 0
možnosti

ML

7. 1. 2008 17:59
Re: Nemožné-nepřípustné

Ano, v Boha opravdu věří značné množství vědců. Postupem času totiž zjistí, že mohou přijít na vnější projevy, ale nedokážou nikdy přijít na to, proč tomu tak je. Sami to říkají.

0 0
možnosti

Tonička

13. 12. 2007 22:26
Praha též dýchá esoterikou a duchovnem

Předvánoční doba je plná úžasných duchovních aktivit, zajímavé přednášky, největší bible, mše u Pražského jezulátka - všude zaplněno. Hezky jsem se naběhala, abych všechno stihla.

Krásné Vánoce přeji všem, návštěva vánočních koncertů a aktivit jistě pootevře i duše nejzatvrzelejších ateistů.

0 0
možnosti

Roman

12. 12. 2007 19:25
hmm....

Jinak navrhuju Toničku na bloggera roku. A svěřil bych ji humoristickou sekci...;-D

0 0
možnosti

pavel

12. 12. 2007 20:33
Re: hmm....

No v zásadě nejsem proti, ale přeci jenom, za dva články? Já bych řekl, že na to Tonička má, ale měla by nám ještě trochu dozrát. Proto jsem ji dnes povzbuzoval k nějakému novému počinu.

0 0
možnosti

Tonička

12. 12. 2007 18:47
Morava stále dýchá duchovnem...

Lidé chodí do kostelů, mají víru v duši. Nejvýznamnější lékaři se modlí před těžkou operací, vědí že vše je v rukou Božích. Matky se modlí za zdraví a štěstí celé své rodiny a prosí o Boží požehnání.

Vynikající vědci znají principy stvoření, jen skeptici nás matou dávno překonanou evoluční teorií. Jejich "Blátivý způsob myšlení" je nedostižný.

0 0
možnosti

pavel

12. 12. 2007 18:58
Re: Morava stále dýchá duchovnem...

V Praze dýcháme plícemi. Sice smog, ale co se dá dělat. Teda Toničko, už jsem se zaříkával, že sem nebudu psát, ale když z Vás furt padají takový perly! Neměla byste se zahazovat v diskuzích, měla byste nás zase obšťastnit nějakým pořádným článkem. Tam pěkně podiskutujem, budou nový podněty. Tady už je to vyčpělý :-)

0 0
možnosti

Helena1

12. 12. 2007 15:26
Možná se jen stačí zamyslet nad větou:

Bůh je syn Matky přírody.

0 0
možnosti

pavel

12. 12. 2007 8:49
Už končím

diskuse se nám pomalu zvrhává v něco, co připomíná stav v hostinci těsně před zavíračkou. Počet vláken se značně rozrostl a stává se trochu problém dohledat všechny nové příspěvky. Pokud by chtěl někdo pokračovat ne nepravidelné bázi, tak jsem na pavel@pamsoft.cz, případně s pražskýma to můžeme někde vyřešit u toho piva. Ale až do Vánoc mám zaracha. Teď musím do výroby, mějte se, byla to fajn debata :-)

0 0
možnosti

musulman

11. 12. 2007 19:03
Proč upírat vědcům

víru ? Jejich ideologické přesvědčení jim přece nelze - z hlediska lidských práv - upírat. To jak se sami s tímto "paradoxem" vyrovnají je jejich věc. Zda jsou přesvědčeni, že bůh existuje a oni jen nejsou (nebo my všichni nejsme) schopni "vědeckými" postupy jeho existenci prokázat, tak v tom nevidím žádný problém. Problém však vidím v tom, že mnozí diskutující nechápou základní problémy víry v boha, a to ani většina věřících. Vemte si například problém evoluce, stavět existenci boha na problému evoluce (zda evoluční vývoj probíhá, probíhal či ne a došlo li ke stvoření už kompletních organismů) je strašně naivní a dětinské. O tomto mohou diskutovat jen opravdoví nevzdělanci, kreří se domnívají, že je svět (ať už ho stvořil bůh či ne) už dokonale poznán a probádán a vysvětlen (třeba proroky) a to je ten největší argument pro tvůrce zotročujících ideologií kterému tito věřící podlehli. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik