Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr-liska

10. 4. 2012 9:55
Několik nepřesností

1)Podle agrárního analytika Petra Havla nové předpisy zdražily vejce o 30-40 haléřů!! Zbytek ceny je díky vyčůranosti obchodníku a problému s Polskem,jejichž vejce k nám nesměla být z nařízení ministra dovezena kvůli porušení předpisu. Podívejte se do Německa,kde plato vajec(10ks) stojí okolo 1 EUR.

2)http://www.rozhlas.cz/radio_cesko/exkluzivne/_zprava/slepice-jsou-pry-v-novych-klecich-stastnejsi-ochranci-zvirat-chteji-klece-zrusit-uplne--1041164

0 0
možnosti

Totedyne

10. 4. 2012 8:45
....

Před pár lety jsem ve velkochovu byl, a musím říci, že jsem slepicím nezáviděl. Malý prostor, smrad, jen umělé osvětlení. Taky podle toho ty slepice vypadaly, prakticky neměly žádné peří.

Ale pro některé to je nepodstatné, hlavně aby měli laciná vajíčka ...

1 0
možnosti

ducatofil

10. 4. 2012 6:48
Jde jen

o peníze, které se z našich daní sypou do kapes tzv. ochránců zvířat - a budou sypat tak dlouho, dokud jim na jejich šaškárny budeme kývat. P:S: A drahá vajíčka - naflákejte hubu ochráncům, zrušte zákony, co si prosadili a budou levná.

2 0
možnosti

by.drake

10. 4. 2012 7:07
A komu jeste byste naflakal hubu?

0 0
možnosti

stařec bez moře

10. 4. 2012 6:27
Krom toho, že je to zjednodušené,

tak i autor zapomněl na základní vlastnost všech přírodních tvorů a tou je pohodlnost. Nevydávat energii, když to není nezbytné. Král zvířat umí skvěle utíkat, ale většinu dne proleží a dokonce i potravu si nechá ulovit od svého harému. A s tou potřebou svobody u lidí si také nejsem jistý. Bude to u nás jako u žiraf, tak jednomu z deseti chybí, když není.

0 0
možnosti

Alfie

10. 4. 2012 5:59
Trochu zjednodušené...

Když dáte jakémukoli tvoru dostatek potravy a bezpečí, bude víceméně spokojený. Nesmíte však překročit určitou hranici nepohodlí, kdy už žádné množství potravy nebude stačit a tvor bude frustrovaný.

Ani ty žirafy by se nevrátily, kdyby byly v ohradě namačkané bez možnosti se nadechnout. Krávy se potřebují napást. Když jim do žlabu budete sypat průmyslové krmivo, zvyknou si, ale na zdraví jim nepřirozená potrava rozhodně neprospěje.

I ta slepice si potřebuje "trochu hrábnout", i když potrava z toho nebude, tu najde v korýtku. A potřebuje dostatek prostoru přes den (v noci se klidně namačká s ostatními v kurníku). Zavřete-li slepice namačkané do klece s drátěným dnem, nedodáte jim kromě potravy nic z toho, co přirozeně potřebuje k životu. Ano, klovat se budou i ve výběhu, ale bude to skutečně jen otázka hierarchie - když se "nejnižší" slepice bude "velitelce" držet z dosahu, bude mít klid. Ale v kleci nemá kam utéct, není žádné "z dosahu"!

1 0
možnosti

Alfie

10. 4. 2012 6:04
Re: Trochu zjednodušené... (pokr.)

Když ne prospěch zvířat, měli bychom mít na mysli alespoň skutečný prospěch svůj. Z frustrovaného a nemocného zvířete těžko může pocházet zdravé mléko, vejce nebo maso! Ostatně i lidé jsou savci a víte, jak složitá doporučení ohledně stravy a životního stylu se snaží dodržovat kojící maminky - proč asi? Inu, protože jejich strava a zdravotní stav se promítá do mléka, které pijí jejich děti! Proč myslíte, že by krávy měly být výjimkou a krmené kdovíjakou směsí místo čerstvé trávy by měly produkovat zdravé mléko? To samé vejce od slepic v klecích - opravdu si myslíte, že život ve stresu a nepohodlí se nepromítne do kvality vajec? Koneckonců stačí ochutnat vejce z klecového chovu a vejce "domácí". Ten rozdíl je markantní! A to mluvíme jen o chuti...

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik