Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Existuje i jiné vysvětlení kulatých ženských ňader: lidská dvounohost a cyklus ovulace. V podstatě všechny opice se během páření orientují podle zadku partnera. Samicím v době ovulace (říje) často výrazně zduří, čímž samice ukazuje, že je možné se s ní spářit, a to poté láká samce. Opice se totiž daleko více orientují zrakem než čichem (ačkoli i u lidí určité pachové signály hrají roli). U čtyřnohých tvorů je zadnice přibližně v úrovni očí. Zato u dvounohých tvorů je umístěna dosti nízko, zato se úrovni očí blíží hruď. Plná ženská ňadra vykazují nápadnou podobnost s lidskou zadnicí. Zároveň se u lidí nevyskytuje říje, k ovulaci na rozdíl od opičích příbuzných dochází každý měsíc a k oplození může dojít prakticky kdykoli. Možná tedy jde o permanentní signál připravenosti k páření, který v kombinaci s dalšími signály má vyvolávat mužskou touhu. Člověk je totiž primát v porovnání se svými příbuznými značně sexuálně aktivní. Překonávají ho pouze šimpanzi bonobo, u nichž má sex nezastupitelnou roli v sociální interakci. Je tedy pravděpodobné, že podobný význam sexu se vyvinul i u lidí.

0 0
možnosti

J92a39r77a 84R92a21n68k

25. 12. 2014 4:22

http://www.peta.org/issues/animals-used-for-food/factory-farming/fish/fish-feel-pain/

R^R^R^

Mate ten nejzajimavejsi blog na iDnes. Od ranneho detsvi jsem prave na Vanoce premyslela nad bolesti toho, ktery na 24 hodin dostal jmeno ve vane. Pak jsem trpela s kazdou ranou kladivka a proklinala tatu. Asi pred rokem jsem cetla studii o strachu a bolesti ryb, uz neplytvam.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik