Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ad želvy: Příliš se nedivím, tomu zoologovi, že se zasmál teorii o tom, že účelem krunýře je bránit zašlápnutí. Suchozemské želvy se pohybují pomalu a těžkopádně, proto se jim pevný krunýř hodí (je to obdoba např. ježčích bodlin nebo třeba zavinujících se korýšů svinek). Mořské želvy plavou rychle, takže mohou menšímu predátorovi uplavat. Proti většímu to asi nepomůže, ale žily ony mořské želvy bez krunýře právě v místě výskytu obřích žraloků, kteří tyto třímetrové tvory mohli ohrozit?

ad "biologové nevysvětlují, proč se vývoj nevrací zpět": To není pravda. Evoluce je proces víceméně náhodný, takže není příliš pravděpodobné, že struktura, která jednou zanikla, se opět vyvine z jejích pozůstatků (to by se musely zvrátit všechny mutace, které vedly k jejímu zániku). Spíše vznikne struktura zcela nová.

0 0
možnosti
JP

J23o48s59e70f 16P49o37t57r

15. 1. 2015 20:24

Současný člověk se neobejde bez auta. Kdy se tedy toto chování projeví ve vývoji, třeba tím, že se mu na zadku vyvine autosedačka ?

0 0
možnosti

A on existuje nějaký selekční tlak, aby se to stalo? Jak je muž s autosedačkou místo zadku zvýhodněn oproti tomu, který ji na zadku nemá? Jak se to odrazí v počtu jeho potomků?

0 0
možnosti
DT

Zajímavý seriál. R^ Díky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik