Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Novotnak

28. 6. 2009 19:59
Nesouhlasím,

ale i tak jsem Vám dal karmu za zajímavý příspěvek. Nesouhlasím z toho důvodu, že magent, stejně jako země, má "severní" a "jižní" pól. Levituje nad supravodičem buň otočený jenou, nebo druhou stranou, kdyby byl postavený napůl, tak by to nefungovalo. Proto by tento způsob levitace fungoval buď nad jižním, či nad severním magnetickým pólem, ale na jiných zeměpisných šířkách by na tomto principu nefungoval. Nemůžete levitovat nad pootočeným magnetem zkuste si to s dvěma magnetkama, to je podobné. A za druhé, Vám chybí jakýkoliv výpočet síly magnetického protipole, který by bylo nutné vyvolat k udržení několikatunové lodi s posádkou, supravodičem a zásobami v slabém magnetickém poli země, třeba i nad tím pólem. Předpokládám, že by to magnetické bylo tak silné, že by se veškeré železné předměty ve vzdálenosti několika kilometrů přiletěli přisát na kosmickou loď, která by po několika sekudách vypadala jako sběrna železného šrotu. ;-) Spočítejte to, jestli budu mít čas zkusím to taky ;-)

0 0
možnosti

cojanato

23. 6. 2009 11:26
Zaujalo

R^Karma ! :-)Dobře napsáno, zajímavá úvaha.

0 0
možnosti

Helena1

23. 6. 2009 11:03
Tuctová záležitost

Létající talíře létají, mimozemšťani nám mávají, prosté...

0 0
možnosti

mithran

23. 6. 2009 8:06
Chudaci mimozemšťani

Jak potom létají nad planetami, které nemají magnetické pole, nebo je to pole velmi slabé - například Mars?

Jinak nápad je to pěkný, koneckonců z něj máme i pozemské ufo, neboli vlaky Maglev (zkratka pro magnetickou levitaci).

0 0
možnosti

dolch

23. 6. 2009 9:41
Re: Chudaci mimozemšťani

Souhlas, UFO musí létat i nad planetami bez magnetického pole, dokonce musí být schopné se pohybovat ve "zcela volném" prostoru, tedy mezihvězdném prostoru daleko od lokálních zdrojů gravitace. Takže silné magnetické pole v okolí pozorovaných létajících talířů je spíš štít před tvrdým zářením, které diletanský kapitán v magnetickém poli Země zapomněl vypnout ;-D

0 0
možnosti

TAANER

22. 6. 2009 13:52
jj...

jj.... zajímávé

0 0
možnosti

jozka skocdopole

22. 6. 2009 1:08
Zajimave, ma to logiku a je to pravdepodobne.

0 0
možnosti

bull.terrier.pro.cenzora.2

22. 6. 2009 1:08
Na to jsem přišel asi před 25 lety.

Jen jsem to nenazval magnet, ale gravitační kondenzátor. V podstatě založený na spinu elektronů. A řekl bych, že po čtvrť století by již mohl být laboratorně vyzkoušen. Ale možná je to jinak. První pozorování (i archeologické nákresy), ukazují stroje s prokazatelným výronem plynů. Váš balon a vrtulník tedy doplním o Harrier. V každém případě zajímavé téma pro diskuzi. Ale ti vznášející se lidé by spíš napovídali sesouladění spinu elektronů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 44
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1282x
Programátor pamětník a živnostník, dříve odborný asistent na VUT. Asi ale nejsem ten správný vědec, protože jestliže skutečný odborník je tak specializovaný, že "ví všechno o ničem", pak mně se víc líbí "vědět nic o všem" - a taky o tom trochu přemýšlet.

Seznam rubrik